Fredag, 17 Januar 2020

Min tid på Søgårdhus - Abbas Hamidi

Onsdag, 01 Juni 2011 02:00

 

Min tid på Søgårdhus  

 

 Jeg sad på sikret afdeling for unge kriminelle i 4 måneder. Der gik det op for mig at jeg ikke gad den her livsstil mere og jeg ville finde andre veje. Så jeg begyndte at tage mig sammen på afdelingen fx gik jeg i skole og hørte efter. Jeg var ikke sikker på, hvad der skulle ske med mig eller hvor jeg skulle hen og var lidt nervøs, da sikret ligesom var blevet mit hjem.

Så det var helt mærkeligt at flytte til Søgårdhus den 03. juni 2010.

Da jeg begyndte satte jeg nogle mål for mig selv. Jeg ville tage en komplet 9. klasses eksamen, så jeg kunne komme i gang med en uddannelse bagefter. Søgårdhus viste mig også mange andre ting og interesser fx dykning, speedbåd, sejlskibe, altså maritim fag. Det var jeg meget interesseret i og jeg har faktisk taget OWD (dykkercertifikat) og er i gang med AOWD, som jeg afslutter her i juli måned.

Dykning er en helt anden verden – der er ro og man lærer at få kontrol over sig selv og arbejde sammen og passe på hinanden.
Man lærer menneskelig adfærd og at vise hensyn. Og så er det bare rigtig flot under havet – det er en oplevelse for livet.
Jeg har også sejlet med Viking, hvor jeg har lært atAbbas i bassin til OWD navigere og fået at vide hvordan søkortet fungerer og hvordan vinden fungerer. Og så har jeg taget speedbådscertifikat.
I min tidligere skolegang var jeg ”klassens gæst”! Jeg kom så sjældent at læreren ligefrem spurgte: ”Hvad vil du?” og når jeg var der ødelagde jeg faktisk bare timerne for de andre. Her på Søgårdhus besluttede jeg mig for at tage mig sammen og gå i skole. Mit faglige niveau var på 5. klasse, men jeg har knoklet hele skoleåret for at kunne tage og bestå min eksamen.
Undervisningen på Søgårdhus foregår i små hold med 3‐5 elever, så læreren har mere tid til at forklare og undervise og hjælpe undervejs. Det foregår mere afslappet og der er også tid til lidt anden snak. På den måde virker det ikke så hårdt at gå i skole og man bliver ikke så skoletræt. Og man når det man skal, så man er klar til eksamen.
Alt hvad vi laver på Søgårdhus bliver målt i point. Vi får et point for hver times indsats. Det gælder alt fra studier, sport, maritime fag, praktisk arbejde osv. Point er et måleredskab for både elev og lærer. Pointene fortæller om du holder din kurs og der evalueres løbende om der skal forbedres eller om indsatsen er god nok.
Jeg har lige været til både skriftlig og mundtlig eksamen. De skriftlige karakterer kender jeg ikke endnu, men i mundtlig dansk fik jeg karakteren 4, i samfundsfag 7, i engelsk 02 og i fysik/kemi 4. Jeg havde slet ikke regnet med sådan nogle flotte karakterer indhentet på bare et år, men der kan I bare se ”Man kan hvad man vil”.

Jeg har i dette år også taget kørekort til bil og et 12‐Abbas som pirat - Land i sigte timers førstehjælpskursus.
Jeg synes selv jeg har nået rigtig mange mål i mit år på Søgårdhus. Årsagen til at jeg er kommet så langt er de muligheder jeg har fået stillet, de mennesker der er omkring en, som hele tiden trækker fat i en, når man er ved at ryge ned. Og de bliver ved og ved, indtil man selv kan holde sig oppe. Efterhånden begynder man at lære sig selv at kende, så man bliver bedre til at sige fra overfor fristelserne. Gennem dialog er jeg blevet bedre til at tage stilling og tage de rigtige valg.

Jeg skal til august flytte tilbage til Århus, hvor jeg skal hjem og bo hos sin mor. Jeg er optaget på Silkeborg tekniske skole, hvor jeg skal tage et grundforløb indenfor vognmaler. Herefter skal jeg i lære som vognmaler – det er bare mit drømmejob.

 

 

 

 

Skrevet af Abbas Suhail Hamidi
Juni 2011

Abbas beretning i PDF.

 

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår