Fredag, 17 Januar 2020

Min tid på Søgårdhus - Martin Olsen

Onsdag, 01 Juni 2011 02:00

Min tid på Søgårdhus - Martin Olsen

Jeg kom til Søgårdhus den 13.09.10. Det var efter store overvejelser og til at starte med tænkte jeg kun ”Fuck skolen”
‐ jeg vil bare arbejde og tjene penge!
Men så fik jeg endelig den rette støtte gennem dialog med min mor Karina, Tom og Berit. Jeg blev opfordret til at tage min 9. klasses afgangseksamen, da den jeg havde taget forrige år var meget dårlig. Så jeg tog udfordringen, selvom det til tider var vanskeligt at holde fast . Men på Søgårdhus får man ikke sådan lige lov til at slippe for de mål man har sat sig.
Jeg har i dette skoleår gennemført en komplet afgangseksamen, foruden dansk hvilken karakter jeg kunne bruge fra forrige år. Jeg har fået 7 i engelsk, 7 i samfundsfag og 10 i fysik/kemi. Det er slet ikke til at tro, men bare rigtig godt.
Jeg valgte også at ville være stoffri og det blev jeg. Der har været enkeltte ups´er, men intet af større betydning.

Martin på vandski i Flensborg fjord
Siden jeg kom her har jeg fået det meget bedre med mig selv. Jeg har fået den rette støtte fra Søgårdhus og min mor har altid været der for mig og støttet mig – uanset hvad.
Jeg har også fået taget mig et speedbådscertifikat . Det er nu meget fedt at kunne sige til sine venner:
” Hva´så drenge ‐ skal vi lige leje en speedbåd?” Det er bare monster lækkert. Hehe.
Jeg er også taget OWD. OPEN WATER DIVER. Det er mit dykkerbevis, som jeg har fået taget, mens jeg har boet her på Søgårdhus. Min plan er også at tage AOWD. ADVANCED OPEN WATER DIVER. Det er jeg så i gang med nu og det går rigtig godt. Og når det er taget skal jeg til og uddanne mig til rescue diver ‐ det vil sige jeg bliver dive masterens højre hånd. :-)
Hvad årsagen er til at alt dette lykkes er at jeg har taget et valg, som endelig var det rigtige. Og det har jeg gjort, fordi min mor altid har været der og støttet mig i at tage de rigtige valg og så har Tom og Berit hjulpet mig. :-)
Min fremtidsplan er nu at jeg skal til at tage kørekort til bil. Det bliver bare lækkert. Hehe. Glæder mig helt vildt.
Til august skal jeg starte på teknisk skole inde i Åbenrå og min plan og interesse er at blive uddannet, som tømrer og få et godt arbejde og en sød og god lille familie.

Tak til Søgårdhus - Martin Olsen

Skrevet af Martin Olsen
Juni 2011

Martins beretning i PDF.

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår