Fredag, 18 Oktober 2019

Formål

Formålet med sejlads er at få eleven til at skifte fra at være passiv passager til at være aktivt sejlende og tage del i livet ombord. Disse mange sejre til søs kan så tages med i land, så aktiv deltagelse i landfaste begivenheder pludselig bliver en selvfølgelighed.

Gennemførelse af togt og programflader med ”Den Store Bjørn” styrker den unge individuelt i form af oparbejdelse af faglig robusthed og troen på egne kræfter. Dette baner vejen for større social forståelse og indsigt for den enkelte, som helt naturligt skal bruges i det sociale samspil og den nødvendige afhængighed af hinanden ombord på et skib.

Vi ser disse socialiserende programflader og samvær, som vigtige elementer for de unge i træning til at kunne tage uddannelser, begå sig på fremtidige arbejdspladser og i øvrigt i andre sociale sammenhænge i deres fremtidige liv.

Formålet med ”Den Store Bjørn” er især at give eleven den unikke mulighed for at snuse til værdierne fra den gamle stolte søfartsnations tid, hvor man var meget tættere og meget mere afhængig af naturens luner.

Samtidig opdage at man ved fælles kraft stadig kan få denne store skude til at bevæge sig uden nutidens teknologiske midler. Ydermere bekræftes man i nødvendigheden i at gøre de daglige pligter, da der på et skib bliver meget tydeligt, såfremt de ikke laves. Ligeledes kommer man på gyngende grund, hvilket helt sikkert, dog ikke uden sværdslag, flytter tolerant adfærd.

 More in this category: Sejlads »

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår