Fredag, 18 Oktober 2019

Spor af istiden

Lørdag, 09 Oktober 2010 02:00

Model af istidenEfter at have fået styr på Danmarks geografi gennem spil og opgaver konstuerede Kia, Tobias og Mads to modeller af et istidslandskab ved hjælp af is og sand. Modellerne illustrerer hvorledes isen under den sidste istid har formet det danske landskab langs isranden.
Det blev også til en tur til Mandø, hvor alle ved selvsyn fik at se, hvor anderledes marsken er, da her ikke var is under den sidste istid. Og en af de lokale berettede levende om, hvordan det var at leve på den lille ø i Vadehavet – både før i tiden og nu. Hverken Kia, Tobias eller Mads kunne se dem selv leve på sådan en lille ø ude i ”ingenting,” men de var nysgerrige efter lære, hvordan det måtte være.
Endelig blev sten, fundet på de danske strande, sorteret op i 4 kategorier efter deres tilblivelsesform. Tobias fremlagde for de øvrige elever hvorledes man kunne se forskel på de forskellige sten, hvordan de blev til og kom til Danmark, og dette blev understøttet af Kia, der med billeder af istidsmodellerne forklarede de danske landskabsformer og stenenes herkomst.

Her kan du se en powerpoint præsentation om projektet

 

Manøbussen

 

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår