Fredag, 18 Oktober 2019

Fra Gråsten til Bornholm i speedbåd

Mandag, 02 August 2010 02:00

Vores skolestart i år var noget anderledes end sædvanligt. Skoleåret startede nemlig med en tur til Bornholm.

For nogles vedkommende var transportmidlet skolens speedbåd.  Vi startede med at få pakket vores grej og kom derefter afsted noget senere end de øvrige, som skulle sejle fra Ystad i Sverige. Klokken blev faktisk ca. 16, inden vi , 5 unge og 2 voksne, endelig kom afsted fra havnen i Gråsten. Men, da var der også blevet lavet havregrynskugler til turen, som dog ikke nåede med ombord, da de var for lækre og blev spist inden.

 

Fra Gråsten til Bornholm i speedbådMed i båden havde vi udover mad også taget soveposer, bare i tilfælde af, at nogen skulle komme til at fryse, da der altid er koldt på havet.

 

Den første del af sejladsen var stille og rolig, det vil sige, der var ikke særlig store bølger. Først, da vi nærmede os Lolland og Falster, blev bølgerne større og farten derfor mindre. Men det var også sjovere, når det gyngede noget mere!

 

Da vi var kommet til Lolland skulle vi have tanket, men der var ikke nogen tank på havnen. De fleste gik over på tanken, der lå 3 km væk. Alt var dog lukket, så vi kunne ikke købe noget som helst.
Klokken var ved at være mange, så vi sejlede til Møn. På vores kort stod der,  at der var en tank her.
Da vi ankom var kl. ca. 23:00, så det var jo blevet sent. Der var heller ikke nogen tank her.  Vi lagde os derfor  til at sove på havnen, så det var heldigt, at vi havde taget soveposer med. Om morgenen tog nogen af os ud for at købe morgenmad. Vi fandt en mand, der var så sød at køre os til en tank, så vi endelig kunne få noget benzin.
På turen spiste og hyggede vi os, men vi skulle jo videre til Bornholm. Det tog et par timer med store bølger.
 Imens vi sejlede snakkede vi og hyggede os. De store bølger gjorde, at vi havde det sjovt, men 2 af os blev trætte af bølgerne, fordi  der kom så mange bump. Der var kun en af os, der blev søsyg, men det var til at holde ud.

Så kom vi endelig til Bornholm, hvor vi sejlede ind i havnen, hvor Hammershus ligger. Vi fik lov til at købe noget at spise, fordi det var frokosttid. 2 af os blev siddende nede ved havnen, mens de andre gik op og så Hammershus.

På hjemturen var vi kun 2 voksne og 1 elev i båden, så vi 3 skiftedes til at styre. Hjemturen tog 10 timer med afgang  kl. 7 om morgenen. Da vi sejlede ud af havnen var der helt vindstille og derfor ikke nogen bølger, men efter en halv time begyndte der at komme rigtig store bølger, og farten blev sat ned.

 

Alt i alt var det en fed oplevelse, at være med på sådan en lang og hård tur i speedbåd.
Vi overskred egne grænser, fedt.

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår