Print this page

Skitur til Norge 2010

Onsdag, 05 Januar 2011 00:00

Det er næsten Nytår, og vi alle er klar til Norge: tingene er pakket, madpakker fordelt, stemningen er i top, kaffekanderne er fyldte. Efter at have kørt hele natten gennem Danmark, Sverige og Norge, kommer vi endelig til et smukt hotel i Hornsjø, Norge. Hornsjø er et højt bjerghotel, beliggende 1 km fra Olympic Lillehammer med traditioner tilbage til det 19. århundrede. Det skal være vores hjem i en uge, så vi er glade for at finde ud af at værelserne er rummelige, madmenuen lyder bekendt, og varm sauna og swimmingpool der altid er åben. Hvad kunne være bedre!

abbas-ski-2011

 

 

Vi pakker hurtigt vores ting ind på vores egne værelser, spiser morgenmad og så hovedet direkte til skibakkerne i Haffjell. Vejret er fantastisk, det hele er hvidt, lidt is partikler i luften skinner som diamanter i hele vores tøj, ansigter og ligger roligt rundt - der er ikke noget bedre ord end magisk!
Efter en halv times ret ski / snowboard montering, vender vi endelig hovedet mod liftene. Med i alt 31 pister er Haffjell skisportsstedet, som man kun kan kalde for paradis! Nogle af os søger direkte til de mest vanskelige bakker (markeret som sorte og bruges af gode skiløbere og snowboardere), nogle af os føler sig mindre sikre, og starter fra en meget mindre hældning – det er ikke så nemt, som det måske lyder! Og for nogle af os er denne skitur  den første skioplevelse i livet, så det tager længere tid at vænne sig til disse to irriterende træklodser, der er lænket til fødderne. Det hele kræver tålmodighed og tid!


norge-2011-spiseOm aftenen kommer vi tilbage til basen - alle trætte, men glade. Nogle af os snakker i spisestuen om forskellige pister, nogle møder nye mennesker, nogle spiller kort og nogle slapper af i saunaen og swimmingpoolen. Tre retters menuerne er spist op inden for femten minutter og endnu en dessert er værdsat! Efter en film i stuen går vi  til ro - alle trætte, men glade!


De næste dage er gentagelser af den første, med en eneste vigtige forskel - vi KAN stå på ski og snowboard! Ja, det tager tid, men i sidste ende kommer det hele til det rette sted - vi kæmper ikke bare, når vi står på ski, vi rent faktisk nyder det virkeligt! Pisterne virker ikke så farlige som før: vi lærer at bryde og hvordan man undgår forhindringer, de fleste af os går videre og lærer at springe, nogle udfører disse lige så let som man ’’synes det var nogle TV tricks’’, men i realiteten tager det alt for lang tid og blå mærker får man også af at lære det. Hver af os har sin forhindring  at erobre, og hver eneste af os er så stolt, når en ny færdighed kan anvendes!
Nytårsnatten kommer næsten uventet med lysfyrværkeri, stor aftensmenu og Bingo spil. Vi knuser hinanden, ønsker et Godt Nytår, ringer til vores forældre og ser film. Stemningen er venlig og afslappet.
Snart bliver vi nødt til at pakke vores tasker igen, returnere skiene og snowboards, sige farvel til vores venlige hotelpersonale og kører tilbage til Danmark.

Det føles alt for kort, og på samme tid fyldt med oplevelser! Sikke en fantastisk tur!

norge-2011-gruppe

Se flere billeder her....                         Se filmen fra turen her....