Fredag, 17 Januar 2020

Den maritime verden

Mandag, 04 Juli 2011 00:00

I skolens speedbåd trænes dagligt navigation, søfartsregler og sikkerhed til søs. Der trænes fra- og tillægning, ottetaller og mand-over-bord øvelser og ikke mindst vindens virkning. Gennem træning igen og igen oparbejdes rutinen, således at eleven bliver i stand til at mestre speedbåden, mens andre elever lærer at komme op på vandskiene eller kneeboardet. En fantastisk træning i samarbejde og respekt, som unægteligt hænger sammen. Der er altid nye udfordringer og vi er allerede spændt på om vi kan slå sidste års rekord, hvor vi fik 6 mand op på vandski på èn gang!

En ny gruppe elever er atter i gang med at tage deres første dykkercertifikat under Padi systemet. De er i gang med OWD (Open Water Diver), hvilket betyder at de må dykke ned på 18 m. Gennem introduktionsvideoer får eleverne indsigt i dykkerudstyret, kroppens fysiologi, forholdsregler ved dykningen, kommunikation under vandet og det altafgørende samarbejde. Efterfølgende går eleverne i gang i praksis, hvor de i skolens dykkerlokale finder det udstyr, som passer dem.  Turen er derefter gået til Kolding Dyk, hvor de har lavet de påkræve- de øvelser i bassin for at klargøre sig til dykning i åbent vand.

 

maritim2Eleverne har haft deres første dyk i åbent vand i Flensborg Fjord. En ny fascinerende og udford-rende verden mødte dem, og de er nu bare klar til at opleve mere. Både den fantastiske fauna og flora gjorde stort indtryk, men også havets kræfter gav en naturlig respekt.

 

Sommerprogrammet på Småskolen Søgårdhus foregår i år på Bornholm . En gruppe sejler til Bornholm i vores sejlende klasseværelse, Viking, en 47” Fænø motorsejler og en anden gruppe i vores rullende klasseværelse, camperen. Basen er lagt og udfra denne vil oplevelser og udfordringer tages gennem sommeren. OWD´erne skal færdiggøre deres dyk, AOWD´erne (Advanced Open Water Diver) skal ligeledes, hvor de bl.a. skal ud på spændende vragdyk. AOWD´erne kan foretage dyk helt ned på 30 m. En tredje gruppe er i gang med at uddanne sig til rescue Diver – så der vil køre intensive dykkerkurser hele juli måned.

maritim3

 

For landkrabberne er der selvfølgelig mulighed for at udforske øen bl.a. Hammershus, rundkirkerne, rokkestenen og ikke mindst Opalsøen, hvor eleven har mulighed for et 60 m dybt fald ud over klippen.

Igangværende er en total renovation af vores nye dykkerskib ”Dynekilen”. Skibet har ligget på værft i Egernsund gennem flere måneder og gennemgår løbende de påkrævede syn fra Søfarts-styrelsen. Aktuelt er Dynekilen på værft i Søby, hvor der klargøres til bundsyn og hovedsyn.

Efter færdig renovation er skibet klar til at kunne anvendes til det sejlende klasseværelse, hvor de unge kan mærke livet til søs – både erhvervelse af flere maritime beviser fx dykkerbeviser, men ikke mindst lære godt sømandsskab.

 

 

maritim4

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår