Mandag, 17 Februar 2020

Viking

Viking er en 47” Fænø motorsejler. Skibet er bygget på Fænø Yachtværft i 1982. En glasfiber sandwich konstruktion, der gør at skroget er meget solidt. Skibet er udstyret med 2 master, 2 for sejl, 2 stk. 4 cyl. Perkins hovedmotorer, alt moderne navigationsudstyr, røgmeldere i sektioner og fire eater i maskinrummet. Kabyssen er udstyret med gaskomfur, emhætte, køl og frys. 

viking1

 

”VIKING” er konstrueret, som følgende:

2 stk. 2 mands kamre i forskib

1 stk. 2 mands kammer midtskibs

1 stk. skipperkammer med stikkøje

2 stk. toiletter

1 bad

Stort styrehus

Agtersalon med kabys

Radar - VHF radio – Gps – digital søkort

Sikkerhedsudstyr (flåder, veste, redningskranse osv.)

 


 

 Formålet med sejlads med Viking er primært, som det sejlende klasseværelse, hvor man inde i specialundervisningen har mulighed for undervisning langt væk fra det, for mange af vores unge, modbydelige klasseværelse.

Dog er vores undervisningssystem bygget op således at alt, hvad vi laver ombord peger hen imod skoledelen, da vi jo ligegyldigt, hvor vi er, har forbindelse til skolens digitale bibliotek.

Viking bruges meget til de første ture til søs, hvor man i mindre grupper kan få snust til det at se Danmark fra en noget anden side, og derigennem ikke mindst erkende sine egne styrker og mulige svagheder.

Navigation

 

Eleven skal forstå og lære at der ligesom på land også findes færdselsregler på havet. Eleven undervises i gradnet, søkort, kursberegning, strøm, afdrift, kompasset, misvisning, deviation, retninger, distance, fart og tid, stedbestemmelse, navigationsinstrumenter, Radar Plotting Diagram.

Navigationen giver adgang til at erhverve søsportens duelighedsbevis og senere yachtskipper.

Vi kan godt have dykkerundervisning ombord på Viking, men den er umulig at dykke fra, hvis vi ikke har gummibåd med.

 

PADI instruktørerne på skolen finder undervisningsmetoderne i PADI virkelig velegnede til vore elever. Et emne kommer til forståelse dels ved brug af hørelse, syn og berøring, dels ved selvstændig studie og stopprøver, hvilket derefter fører til den nødvendige del af de praktiske øvelser - først i beskyttet vand og derefter i åbent hav. Eleven bliver hele tiden bekræftet i sin kunnen og en positiv sætning er: ”Du har nu lært”.

Den lille kokkeprøve

Madplaner, indkøb, budget, køkkenhygiejne, madlavning, servering.

 

Medieværksted (power point præsentation, redigering af film og diasshow)

Opsamling af alle situationer ombord på skibet og eviggøre det hele gennem fantastiske billeder og film - et håndværk for sig.

 

Elitesmiley

Se vores tilsynsbesøg ved at klikke på billedet.

Arbejdstilsynet

Se vores seneste besøg af arbejdstilsynet

Støt børns vilkår

Støt Børns Vilkår