Søgårdhus er også et botilbud i henhold til Servicelovens § 107 for op til 28 unge voksne i alderen 18-30 år, der har brug for støtte ud over det 23. år. Vi tilbyder en midlertidig boform, hvor vi kan give den støtte og pleje, som borgeren har behov for.
Målsætning
Den overordnede målsætning med vores §107 botilbud er, at få en afklaring af fremtidig boform og støtteforanstaltninger og i tæt samarbejde med UU og jobcenter, eventuelle erhvervs-/uddannelse- og beskæftigelsesmuligheder.
Derudover er formålet, at borgere med vanskeligheder kan leve under faste og stabile forhold, udvikle sig, skaffe sig færdigheder, uddanne sig, gøre nytte og få betydning i et fællesskab med andre borgere.
Vi ønsker at fremme den enkeltes selvtillid og selvværd ved at fokusere på de positive kompetencer og potentialer alle mennesker har.
Formål
- At tilbyde borgere en målrettet indsats med henblik på udvikling og stabilisering.
- At drage omsorg for borgerens fysiske og psykiske velfærd
- At skabe og udvikle de rammer der skal til for, at borgerne kan udvikle sig og om muligt blive i stand til at etablere sig i en tilværelse med bolig og arbejde
- At tilbyde borgere med vanskeligheder og uhensigtsmæssig adfærd at deltage i et socialt og menneskeligt fællesskab
- At støtte borgerne i deres udvikling og gøre dem i stand til at begå sig i samfundet
Målgruppe
Borgere i alderen fra 18 til 29 år
Borgere der på baggrund af massivt omsorgssvigt i barndommen har psykiske, sociale, adfærdsmæssige og/eller indlæringsmæssige problemer. Tilknytnings- og kontaktforstyrrelser – opmærksomhedsforstyrrelser.
I selve visitationen vil vi individuelt vurdere, om borgeren kan profitere af vores tilbud og passer ind til de borgere der i forvejen er på Søgårdhus.
Ydelsens indhold
I botilbuddet ydes forskellige indsatser, der har til hensigt at udvikle borgerens kompetencer og potentialer Tilbuddet indeholder blandt andet:
- Støtte og hjælp til praktiske opgaver, herunder indkøb og rengøring
- Støtte og hjælp til egenomsorg og personlig hygiejne
Individuelt tilrettelagt støtte/træning i dagligdagsfunktioner (ADL) - Optræning og hjælp til udvikling af alle de potentialer og kompetencer der bor i borgeren
- Udvikling af potentialer og kompetencer til deltagelse i samfundet.
- Udvikling af potentialer og kompetencer til socialt liv, herunder støtte til indhold i beskæftigelse, og fritiden.
- Samarbejde med sundhedsfagligt personale, læge, tandlæge, speciallæge, psykiatrien.
- Der er uddannet medicinansvarlige på Søgårdhus der varetager medicinadministration.
- Der afholdes løbende samtaler med borgeren. Disse samtaler tager udgangspunkt i borgerens aktuelle situation og i § 141 handleplanen.
- Vi tilrettelægger individuelle behandlingsforløb med henblik på at kunne mestre eget liv.
- Der udarbejdes en statusbeskrivelse 3 måneder efter opstart, og derefter hvert halve år. Der tages udgangspunkt i borgerens §141 handleplan.